Poslovna zona u krugu fabrike Famos (Pale)

| Partija: | Oblast:

Predsjednik Socijalističke partije RS Petar Đokić je u svom predizbornom obraćanju na Palama izjavio da se „u krugu fabrike “FAMOS” na Koranu koje je Vlada Republike Srpske dodijelila opštini Pale treba da se gradi poslovna zona kako bi na taj način povećali obim proizvodnje, odnosno broj privrednih društava koja će zapošljavati nove radnike.“

Izvor: socijalisti.ba

Kratko obrazloženje

U prvih 100 dana rada Vlade RS nisu vršene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Dugo obrazloženje

Istinomjer je do sada pratio dešavanja vezana uz kupovinu imovine fabrike „FAMOS“, te je obećanje o kupovini kompletne imovine fabrike ocijenio ispunjenim u 2018. godini.

Prema analizi dosadašnjih sjednica Vlade RS u novom sazivu, te dešavanjima u opštini Pale, kao i nedostatku medijskih izvještavanja o ovoj temi u recentnom periodu, obećanje o gradnji poslovne zone u krugu otkupljene fabrike, Istinomjer ocjenjuje sa nije započeto.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi