Nije započeto

Poslovna zona u krugu fabrike Famos (Pale)

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

Predsjednik Socijalističke partije RS Petar Đokić je u svom predizbornom obraćanju na Palama izjavio da se „u krugu fabrike “FAMOS” na Koranu koje je Vlada Republike Srpske dodijelila opštini Pale treba da se gradi poslovna zona kako bi na taj način povećali obim proizvodnje, odnosno broj privrednih društava koja će zapošljavati nove radnike.“

Obrazloženje

U prvih godinu dana mandata Vlade RS nisu vršene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: socijalisti.ba

Istinomjer je do sada pratio dešavanja vezana uz kupovinu imovine fabrike „FAMOS“, te je obećanje o kupovini kompletne imovine fabrike ocijenio ispunjenim u 2018. godini, uoči Općih izbora. 

Sa druge strane, u oktobru 2018. godine, otvorena je prva mini fabrika u okrugu postrojejna „Famos“ – „Vajs-lajt“ iz Srbije, koja se bavi proizvodnjom led sijalica. 

U julu 2019. godine, načelnik Opštine Pale, Boško Jugović, najavio je pokretanje industrijske zone, kao i dodatno industrijsko zoniranje u cilju privlačenja investitora.

Ipak, „Vajs-lajt“ i dalje ostaje jedini proizvodni pogon na otkupljenom zemljištu.  

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!