Ispunjeno

Poseban referat Općine Novo Sarajevo za komunikaciju sa privrednicima

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se da se dodjeli poseban referat unutar Općine koji će imati obavezu stalne i potrebne komunikacije sa poslovnim subjektima smještenim na lokaciji općine Novo Sarajevo. Općinska administracija mora biti na raspolaganju privrednim subjektima, a ne balast i prepreka.

Obrazloženje

U drugoj godini mandata načelnika Hasana Tanovića navedeno obećanje je ispunjeno.

Izvor: Hasan Tanović program

U okviru Centra za pružanje usluga građanima, u Općini Novo Sarajevo otvorena je kancelarija za rad sa privrednicima.

Foto: Općina Novo Sarajevo

Kako su naveli iz ove lokalne zajednice, na ovaj način smanjit će se gužve na ovjeri i izdavanju dokumenata u šalter-sali Općine, a privrednici će na jednom mjestu moći ovjeriti i predati dokumente te dobiti informacije o svim pitanjima iz ove oblasti. 

Radno vrijeme kancelarije je od 7:30 do 16 sati, svakog radnog dana, a privrednicima je poslije navedenog termina omogućeno da dokumente ostave na šalter-sali, čije je radno vrijeme svakog radnog dana do 17:30 sati.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!