U progresu

Poseban program sportskih stipendija

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Poseban program sportskih stipendija za učenike i studente koji ostvare značajne rezultate u oblasti sporta.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandatazabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Izborni program za mandatni period 2020 - 2024 "Nastavljamo zajedno"

U julu 2021. godine Općina Novi Grad Sarajevo raspisala je konkurs za stipendiranje učenika i studenata sportista sa područja Općine Novi Grad Sarajevo za prethodnu takmičarsku sezonu. Pravo učešća na konkurs za dodjelu stipendija imaju učenici/studenti sportisti do navršene 26 godine života.

U oktobru je objavljena Rang lista učenika i studenata sportista koji su ostvarili pravo na stipendiju.

U novembru je usvojen izvještaj o realizaciji Odluke o stipendiranju učenika i studenata sportista za takmičarsku sezonu 2020/21. godine.

U avgustu 2022. godine raspisan je Konkurs za stipendiranje učenika i studenata sportista sa područja Općine Novi Grad Sarajevo po osnovu ostvarenih rezultata za proteklu takmičarsku sezonu.

Budžetom za 2023. godine za “Tekući transfer za stipendiranje učenika i studenata uključujući i sportske stipendije i nadarenim učenicima i studentima” planirano je 620.000,00 KM.

U septembru 2023. Općina je objavila konkurs za stipendiranje učenika i studenata sportista sa područja Općine Novi Grad Sarajevo po osnovu ostvarenih rezultata za proteklu takmičarsku sezonu.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!