Neispunjeno

Poseban akcenat staviti na usvajanje projekata koji podržavaju regionalni koncept razvoja

Partije: DF | Oblasti: Ekonomija

U pripremi Programa javnih investicija poseban akcenat staviti na usvajanje projekata koji podržavaju regionalni koncept razvoja, pri čemu u vrh prioriteta pozicionirati projekte iz oblasti transporta, elektroenergetskog sektora i sektora prerađivačke industrije i za to osigurati kreditna i domaća sredstva za investiranje.

Izvor: DF - GS Izborni program 2018

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, usvojilo je na 20. sjednici održanoj krajem novembra 2020. godine Program javnih investicija/Razvojno-investicijski program institucija Bosne i Hercegovine 2021. – 2023. godine, koji sadrži 255 projekata, ukupno vrijednih 3 milijarde i 883,71 milion maraka. Projekti koji se tiču regionalnog koncepta razvoja ne spominju se u Programu.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!