Neutemeljeno

Pomaganje dovršenja izgradnje Centra za autizam u Bukinju-Tuzla

Opštine: Tuzla

U granicama svojih nadležnosti i mogućnosti, Grad Tuzla će pomoći dovršenje izgradnje Centra za autizam u Bukinju-Tuzla

Obrazloženje

Grad Tuzla je i prije mandata 2020-2022. uradio sve iz svojih nadležnosti kako bi centar bio otvoren. Imajući u vidu da (ne)otvaranje centra nije u domenu nadležnosti Grada, ovo obećanje ocjenjujemo neutemeljenim.

Izvor: Izborni program Gradske organizacije SDP BiH Tuzla za Lokalne izbore u BiH 2020. godine

Grad Tuzla je obezbijedio zemljište, snosio troškove vezane za urbanističko-tehničku dokumentaciju i priključke na komunalnu infrastrukturu Centra za Autizam.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, susreo se 25.10.2021. godine sa predstavnicima Udruženja roditelja djece i osoba sa autizmom Tuzla. Povod sastanka je  izgradnja i skoro otvaranje prvog  Centra za autizam u Bosni i Hercegovini, sa adresom u Tuzli.


Izgradnja centra završena je prošle godine, međutim uspostavljanje ove kantonalne javne ustanove još uvijek nije okončano. U proljeće 2022. su rekli na jesen, na jesen su rekli da se pripreme privode kraju, no centar još uvijek nije otvoren za korisnike i korisnice.

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!