Započeto

Pokretanje novih kulturnih projekata

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se pokretanje programa koji će pokazati kulturne navike i talente stanovnika Općne Novo Sarajevo, za dobro nas u našoj općini, ali i BiH.

Obrazloženje

U toku dvije godine mandata načelnika Hasana Tanovića rađene su aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Hasan Tanović program

U Općini Novo Sarajevo krajem augusta 2021. godine potpisani su ugovori sa udruženjima o finansiranju/sufinansiranju 12 projekata u okviru Javnog poziva za predaju prijedloga projekata iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta i podrške mladima, zatim podrške za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama u razvoju, za djecu, malodobna lica kod kojih su detektovani poremećaji u ponašanju, za zanemarenu i zapuštenu djecu, te iz oblasti zaštite okoliša koji su ove godine dobili podršku Općine, a za ove namjene u Budžetu ove lokalne zajednice je izdvojeno oko 140.000 KM.

Za 2023. godinu je planirana realizacija dva nova kulturna projekta u Dječijoj kući i Međunarodnom centru za djecu i omladinu, a radi se o  predstavama uglednih akademskih sarajevskih glumaca. Planira se podrška i novim festivalima, kao i festivalima koji su u prethodnom periodu imali dobre rezultate.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!