Započeto

Pokretanje novih kulturnih projekata

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se pokretanje programa koji će pokazati kulturne navike i talente stanovnika Općne Novo Sarajevo, za dobro nas u našoj općini, ali i BiH.

Izvor: Hasan Tanović program

Općina Novo Sarajevo potpisivanjem ugovora krajem augusta 2021. godine započela je aktivnosti na realizaciji ovog obećanja. Aktivnosti su nastavljene i u 2023. godini, kada je u sklopu projekta ReLOaD2 održan niz radionica stripa za grupu učenika/ca osnovnih i srednjih škola s područja općine Novo Sarajevo. 

Izvor: Općina Novo Sarajevo

Početkom novembra 2023. godine, u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, održan je niz radionica stripa za grupu učenika/ca osnovnih i srednjih škola s područja općine Novo Sarajevo. 

Na web stranici Općine Novo Sarajevo također je objavljen poziv Udruženja likovnih pedagoga Kantona Sarajevo učenicama i učenicima osnovnih i srednjih škola s područja općine Novo Sarajevo za učešće na jednoj od ponuđenih radionica u trajanju od jednog mjeseca (radionice slikarstva, stripa, grafike i keramike).

Iz Općine Novo Sarajevo za Istinomjer je ranije istaknuto kako je u 2023. godini planirana realizacija dva nova kulturna projekta u Dječijoj kući i Međunarodnom centru za djecu i omladinu, a radi se o predstavama uglednih akademskih sarajevskih glumaca, te da se planira i podrška novim festivalima, kao i festivalima koji su u prethodnom periodu imali dobre rezultate.

U Općini Novo Sarajevo krajem augusta 2021. godine potpisani su ugovori s udruženjima o finansiranju/sufinansiranju 12 projekata u okviru Javnog poziva za predaju prijedloga projekata iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta i podrške mladima, zatim podrške za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama u razvoju, za djecu, malodobna lica kod kojih su detektovani poremećaji u ponašanju, za zanemarenu i zapuštenu djecu te iz oblasti zaštite okoliša, koji su ove godine dobili podršku Općine. Za ove namjene u budžetu ove lokalne zajednice izdvojeno je oko 140.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!