Neispunjeno

Pokrenuti izradu Strategije zaštite cjelokupnog Pounja

Opštine: Bihać

Izraditi Plan suradnje općina i gradjana Pounja, uspostaviti kooperaciju svih općina Pounja i napraviti zajedničku Strategiju zaštite cjelokupnog Pounja. U okviru plana uspostaviti prekograničnu suradnju i skupa sa općinama iz R Hrvatske obratiti se EU fondovima za finansiranje ukupnog projekta.

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Izborni program Građanskog saveza Bihać

Grad Bihać je krajem 2018. godine aplicirao na Javni poziv Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH) za odabir jedinica lokalne samouprave za pripremu Akcionog plana energetski održivog razvoja i klimatskih promjena (SECAP) u skladu sa Sporazumom gradonačelnika za klimu i energiju. Aplikacija je prihvaćena i Grad Bihać je uvršten u grupu od 37 općina i/ili gradova u Bosni i Hercegovini u kojima će se tokom 2019. godine i 2020. godine izrađivati pomenuti Akcioni plan.

Krajem oktobra 2019. godine, usvojena je Odluka o pristupanju Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju i izradi Akcionog plana za održivu energiju i borbu protiv klimatskih promjena- SECAP.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!