Neispunjeno

Pojednostaviti postupke pružanja usluga u funkciji podrške ekonomskom razvoju

Partije: DF | Oblasti: Državno uređenje

Pojednostavit ćemo postupke pružanja usluga (Javna uprava)u funkciji podrške ekonomskom razvoju. (…) To znači da ćemo ukloniti većinu negativnih ocjena iz izvještaja o lakoći poslovanja, a većina se odnosi na komplikovane procedure pri pokretanju biznisa, nepotrebna opterećenja, veliki broj potrebnih dozvola, dugotrajan proces aktivnosti i dr. (…) Podići ćemo kvalitet usluga stvarnim potrebama korisnika

Izvor: Pobjednička BiH - Izborni program 2018

Unapređenje pružanja usluga u funkciji podrške ekonomskom razvoju, predstavlja jednu od mjera koja je predviđena Strateškim okvirom za  reformu javne uprave. Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku o usvajanju Akcionog plana za reformu javne uprave, kojim ćsu trebali biti realizirani ciljevi i mjere definirani Strateškim okvirom za reformu javne uprave do 2022. godine.

Akcioni plan obuhvata pet stubova u kojima su planirane reformske intervencije, i to Razvoj politika i koordinacija, Državna služba i upravljanje ljudskim potencijalima, Odgovornost, Pružanje usluga i Upravljanje javnim finansijama, te sadrži ukupno 165 aktivnosti.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!