Djelimično ispunjeno

Pojačavanje rasvjete, postavljanje video nadzora i uspostava čuvarske službe na parkinzima

Opštine: Centar Sarajevo

Pojačanje rasvjete na parkinzima te postavljanje video nadzor ili uspostava čuvarske službe.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

U 2017. godini prema Izvještaju o izvršenju Budžeta Općine Centar, Općina je kroz stavku “Kapitalni transferi drugim nivoima vlast” Kantonalnom zavodu za izgradnju izdvojila 15.923 KM za javnu rasvjetu.

U 2018. godini iz Budžeta je u istu svrhu izdvojeno 175.098 KM, dok je u 2019. godini u Budžetu za ovu namjenu planirano izdvajanje 658.902 KM, te 400.000 KM u 2020. godini.

U februaru 2019. godine načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovor o primopredaji nove opreme za video nadzor na Marijin dvoru čiju nabavku i instalaciju je finansirala Općina Centar. Nove kamere za video nadzor su postavljene na raskrsnici u ulici Zmaja od Bosne između Zemaljskog muzeja BiH i Tehničke škole na Marijin Dvoru.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!