Ispunjeno manjim dijelom

Podzemni kontejneri

Opštine: Novo Sarajevo

U narednom periodu nastavit ćemo sa provođenjem ranije utvrđenih ciljeva definisanih Strategijom razvoja Općine Novo Sarajevo, a prioritet nam je (…) unapređenje odvoženja i prikupljanja otpada na području općine izgradnjom podzemnih kontejnera (…).

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Intervju, Radio Sarajevo, 29.09.2016.

Nakon što su u septembru 2016. godine postavljeni prvi podzemni kontejneri u opštini Novo Sarajevo, na Trgu Heroja, početkom oktobra iste godine izgrađen je i drugi tzv. Eko otok, i to na području MZ Čengić VIla. Nakon toga nije bilo aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja, niti je informacije moguće pronaći na web stranici Općine Novo Sarajevo.

Iz Općine Novo Sarajevo naveli su sljedeće:

Izgrađeni podzemni kontejneri na dvije lokacije, a po Elaboratu su predviđene još 2 lokacije. Kroz realizaciju drugog okvirnog sporazuma planirana je nabavka 110 zvona za prikupljanje otpada, dok je u prethodnom periodu na području Općine nabavljeno i postavljeno 99 zvona.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!