Djelimično ispunjeno

Podsticanje razvoja sporta

Opštine: Trebinje

Porodice koje imaju dva djeteta u sportu, biće oslobođene plaćanja jednog sporta. A porodica čije dijete trenira dva sporta, biće oslobođene plaćanja jednog sporta. Prvo dolaze na red porodice koje nemaju prosječna republička primanja na nivou porodice, a zatim će se podizati ljestvica naviše. Cilj je podstaći razvoj sporta, da nam djeca budu zdrava, a ne u nekim problematičnim okruženjima.

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Mirka Ćurića ciljevi datog obećanja su djelimično ostvareni.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Uz podršku Grada Trebinja i u saradnji sa JU „Bazeni Trebinje“ i PVK „Leotar“, Sportsko društvo „Leotar” i ove godine organizovalo je besplatne treninge plivanja za djecu osnovnih škola koji su započeli 1. septembra ove godine.

Svi treninzi će biti organizovani u skladu sa preporučenim mjerama zaštite od virusa Kovid19. Školu sporta će i dalje voditi profesori fizičkog vaspitanja, treneri i stručna lica sa višegodišnjim iskustvom, a besplatna oprema i rekviziti za rad će i ove godine biti obezbijeđeni za sve upisnike.

Projekat “Škola sporta” je započet 2017. godine i već u prvoj sezoni bilo je oko 180 upisanih osnovaca. Iz Sportskog društva Leotar kažu da se od tada broj upisanih kontinuirano povećavao. U sklopu Škole sporta organizuju se i druge aktivnosti, kao i odlasci na takmičenja.

Grad Trebinje, Saopćenje, 20. august 2020.

Krajem 2018. godine raspisa je Javni poziv za raspodjelu sredstava Budžeta Grada Trebinja namijenjenih za finansiranje programa sportskih organizacija u 2019. godini Grad Trebinje. U januaru 2019. godine objavljena je odluka o finansranju 12 sportskih organiacija.

Uproteklom periodu, Gradska uprava Grada Trebinja podržavala je mnoge sportske aktivnosti i škole sporta.”

Tokom druge godine mandata za Istinomjer je dodatno pojašnjeno kako se vrši naplata članarine za sportske aktivnosti.

Nije napravljen pravilnik po kome bi sve sportske organizacije podlijegale istom. Ali u većini klubova postoje olakšice prema djeci i roditeljima. Najčešći slučaj je da ako su djeca u istom klubu jedno dijete plaća, a drugo ili treće uopšte ne plaća. Ili eventualno plaća 50 % članarine. Ima klubova u kojima djeca uopšte ne plaćaju ako su u lošoj materijalnoj situaciji. U cilju pravilnog razvoja naše djece i podsticanja razvoja ljubavi prema sportu SD “Leotar” je u saradnji sa Gradom Trebinje formiralo besplatnu “Školu sporta” u koju idu sva zainteresovana djeca. Sa njima rade školovani profesori fizičke kulture tri puta nedeljno. Škola je ove godine počela sa svojo drugom godinom postojanja. I ove kao i prošle godine broji između 150-200 upisane djece. Svi treninzi se obavljaju u sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” sali O.Š. “Sv. Vasilije Ostroški”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!