Započeto

Podrška za kulturne događaje od posebnog značaja za državu

Partije: SDP BiH | Oblasti: Obrazovanje

Definiranje, organiziranje i osiguranje podrške za kulturne događaje koji će biti prepoznati kao kulturni događaji od posebnog značaja za državu.

Izvor: Izborni program SDP BiH

Federalno ministarstvo kulture i sporta donijelo je krajem jula 2023. godine odluku kojom iz sredstava utvrđenih u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu “Transfer za kulturu od značaja za Federaciju BiH”, odobrava sredstva za manifestacije, programe i projekte kulture od internacionalnog značaja za BiH i Federaciju BiH. Podsjećamo, ovaj budžet usvojen je po prijedlogu prethodne Vlade FBiH, a rebalans rebalans budžeta na kojem je radila aktuelna federalna vlada za 2023. godinu je povučen sa dnevnog reda krajem jula 2023.

Udruženja širom Federacije dobila su sredstva od tri, do pet, osam, deset i više hiljada KM. Tako je podržano 108 manifestacija, programa i projekata kulture od internacionalnog značaja za BiH i Federaciju BiH, te 190 manifestacija, programa i projekata kulture od posebnog značaja za Federaciju BiH.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!