Ispunjeno

Podrška vantjelesne oplodnje

Opštine: Trebinje

Budžetom Grada predvidjećemo sredstva za treću vantjelesnu oplodnju (jer dvije su predviđene u Budžetu Vlade RS).

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Mirka Ćurića ispunjeno je dato obećanje.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Tokom 2020. godine, prema informacijama koje su dostavljene Istinomjeru “svaki zahtjev je finansiran”. Grad Trebinje je 2019. godini odobrio svih 11 zahtjeva za postupak vantjelesne oplodnje, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 67.000 KM.

“Trebinje je jedna od rijetkih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj koja je prošle godine odobrila sve zahtjeve za vantjelesnu oplodnju”, navedeno je u informaciji o učešću lokalnih zajednica u finansiranju vantjelesne oplodnje u 2018. godini, koju je na posljednjoj sjednici usvojila Vlada Republike Srpske.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da Gradska uprava ima odličnu saradnju sa Udruženjem porodica sa problemom steriliteta “Bebe”, posredstvom kojeg se upućuje zahtjev za vantjelesnu oplodnju.

Ovoj kategoriji stanovnika uvijek izlazimo u susret i tako će biti i ubuduće.

Mirko Ćurić, 12. april 2019.

Kako je za Istinomjer potvrđeno iz Gradske uprave Trebinja “svaki zahtjev je finansiran” i u 2020. godini.

Sredstva za ovu namjenu izdvajaju se i iz Fonda solidarnosti.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!