Započeto

Podrška Univerzitetu, rektoratu i muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu

Partije: SNSD | Oblasti: Obrazovanje

Obraćajući se na predizbornom skupu SNSD-a u Istočnom Sarajevu 27.9.2022. godine. predsjednik SNSD-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da će se pružiti podrška Univerzitetu, rektoratu, i Muzičkoj akademiji u ovom gradu.

“Uradićemo i sve što treba za Univerzitet, i rektorat i muzičku akademiju.”

Izvor: Predizborni skup SNSD-a, Istočno Sarajevo 27.9.2022.

Vlada RS je na sjednici održanoj početkom marta 2023. godine, donijela odluku o finansiranju prioritetnih projekata iz budžetskih sredstava, u koje je uključeno i finansiranje izgradnje Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Pale, te rekonstrukcija objekta za potrebe Rektorata i Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Izvor: UIS
Izvor: UIS

Na sjednici 9.3.2023. godine, Vlada Republike Srpske donijela je Odluku kojom se u prioritetne projekte iz Programa javnih investicija Republike Srpske koji će biti finansirani iz budžetskih sredstava za javne investicije u 2023. godini odobravaju projekti vrijedni 42.854.223 KM.

U prioritetne projekte su uvršteni druga faza finansiranja izgradnje Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Pale, koji će biti podržan sa dva miliona KM. Za rekonstrukciju objekta za potrebe Rektorata i Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao dodatna sredstva, biće izdvojeno četiri miliona KM, dok će za nabavku namještaja za Paviljon broj 3 u JU Studentski centar „Nikola Tesla“ Banja Luka, biti izdvojeno 450.000 KM iz sredstava javnih investicija.

Načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić obišli su u julu 2023. godine gradilište zgrade budućeg sjedišta Rektorata i Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Konstatovali su da se svi predviđeni radovi odvijaju planiranom dinamikom. Katić je naveo da će, ukoliko sve bude teklo prema planu, useljenje biti realizovano u toku sljedeće godine, te da će završetkom rado

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta Istočno Sarajevo Borislav Cicović u avgustu su na Palama posjetili mjesto izvođenja radova na izgradnji ovog fakulteta i konstatovali da teče predviđenom dinamikom. Kako je tada prenio RTRS, premijer RS je tokom obilaska radova na izgradnji Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport rekao da je za ove namjene iz republičkog budžeta izdvojeno više od pet miliona KM.

Vlada Republike Srpske u novembru 2023. godine usvojila je Rješenje o dodjeli koncesije za korištenje 52 hektara poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Sokolac, Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu radi kreiranja samoodrživog Oglednog centra kroz koji bi se obavljala proizvodnja osnovnog sjemenskog krompira, žita, sjemena višegoišnjih trava i leguminoza, kontejnerskih sadnica maline, naučno istraživački rad, te praktična nastava za studente Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!