U progresu

Podrška svim sportskim klubovima i sportistima

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Podrška svim sportskim klubovima i sportistima kroz već uspostavljeni Registar sportskih klubova i ostvarenih rezultata za svaku godinu kao najtransparentniji i najobjektivniji oblik podrške sportu u našoj državi.

Izvor: Izborni program za mandatni period 2020 - 2024 "Nastavljamo zajedno"

U Budžetu za 2021. godinu za podršku sportskim klubovima planirano je 250.000,00 KM, kao i 2022. godine.

U julu 2021. godine je objavljen Javni poziv za Registar sportskih klubova, kao i 2022. godine. Ovaj javni poziv objavljen je i u januaru 2023. godine.

Budžetom za 2023. godinu za ovu stavku predviđena su sredstva u iznosu od 350.000 KM, a Nacrtom budžeta za 2024. godinu predviđena su ista sredstva.

U oktobru 2023. godine potpisani su ugovori sa 66 uspješnih sportskih klubova s područja Općine koji su ostvarili pravo na finansijsku pomoć Općine Novi Grad Sarajevo.

U augustu 2023. godine otvorena su dva sportska terena sa umjetnom podlogom u B fazi Alipašinog Polja. Kako je saopćeno iz Općine tom prilikom, tereni sa nogomet i košarku s gumenom podlogom ograđeni su i osvijetljeni, a mogu ih koristiti građani Novog Grada, ali i sportski klubovi koji djeluju na području B fate Alipašinog polja. Tom prilikom ozvaničen je i završetak radova novog parking prostora sa oko 120 mjesta. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!