Započeto

Podrška saradnji visokoškolskih i naučno-istraživačkih ustanova sa privredom

Partije: NiP | Oblasti: Obrazovanje

Podrška saradnji visokoškolskih i naučno-istraživačkih ustanova sa privredom i industrijom, s posebnim akcentom na razvoj informacionih tehnologija

Izvor: Izborni program Narod i pravda

U okviru projekta BOOST, 8.6.2023. godine otvoren je Javni poziv za sve zainteresirane predstavnike akademske zajednice i istraživačkih centara u BiH za pružanje usluga malim i srednjim poduzećima.

Kako je tim povodom navedeno na zvaničnoj stranici Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, saradnja akademske zajednice i privrednog sektora u okviru spomenutog projekta će biti podržana kroz Shemu inovacijskih vaučera, program osmišljen s ciljem povezivanja predstavnika oba sektora u korist unaprjeđenja razine inovacija i kvalitete proizvoda malih i srednjih poduzeća u Bosni i Hercegovini. 

Javni poziv je otvoren za sve fakultete, sveučilišta i istraživačke centre koji mogu pružiti neku od usluga iz kategorija tehnološke inovacijske usluge, pravne usluge i intelektualnog vlasništva, usluge digitalne transformacije i usluge razvoja i internacionalizacije.

Shema inovacijskih vaučera se realizira kroz jednokratnu financijsku podršku za pruženu uslugu u maksimalnom iznosu od 5.000,00 EUR (protuvrijednost u BAM) te uz obvezno sufinanciranje od 10% koje će osigurati mala i srednja poduzeća s kojima pružatelji usluga ostvare suradnju.

FMON, 8.6.2023. 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!