Djelimično ispunjeno

Podrška realnom sektoru

Opštine: Istočno Novo Sarajevo

Podrška realnom sektoru.

Obrazloženje

U toku mandata načelnika obećanje je djelimično ispunjeno.

Izvor: Izborni "Apostrof" - debatna emisija za kandidate za načelnika Istočnog Novog Sarajeva

Krajem februara 2018. godine zatvoren je javni konkurs za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava za razvoj privrede u 2017. godini. Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo, zaprimilo je ukupno 20 pristiglih prijava. Putem ovog Javnog konkursa raspoloživa sredstva u iznosu od 50.000 KM biće usmjerena za razvoj privredne djelatnosti opštine Istočno Novo Sarajevo.

Ugovori o korišćenju podsticajnih sredstva za zanatsko – preduzetničke djelatnosti i privredna društva za 2017. godinu, u iznosu od oko 40.000,00 KM sa 18 korisnika, a koji se bave različitim poslovnim djelatnostima, potpisani su 14. maja 2018. godine.

Opština Istočno Novo Sarajevo dodijelila je u augustu 2019. godine 68.000 KM bespovratnih novčanih sredstava privrednicima iz ove lokalne zajednice, kojima su odobreni novčani iznosi u rasponu od 1.000 КМ до 3.000 КМ za podsticaj privredi.

Ove godine za tu namjenu bilo je predviđeno 50.000 KM, ali smo, odlukom Skupštine, preusmjerili novac preostao od programa stimulisanja poljoprivrede i podržali sve kandidate koji su ispunjavali propisane kriterijume.

Ljubiša Ćosić, 03.08.2019.

 

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!