U progresu

Podrška radno sposobnim, socijalno ugroženim licima poticajima za samozapošljavanje

Opštine: Travnik

Radno sposobna, socijalno ugrožena lica podržati poticajima za samozapošljavanje u poljoprivredi ili obrtu.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata provođene su značajne aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Općina Travnik sarađuje sa Investicijskom fondacije „Impakt“ kroz inkubator poslovnih ideja koji pomaže onima koji pokreću ili razvijaju biznis na području Općine Travnik.

U augustu 2022. godine, Općina Travnik je objavila rang listu korisnika Subvencije za razvoj poduzetništva i obrta.

Krajem septembra 2022. godine načelnik Dautović je potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava prema Javnom pozivu za dodjelu sredstava – Subvencije za poticaj razvoja, poduzetništva i obrta za 2022. Godinu. Po ovom pozivu ukupno je dodjeljeno 70.000 KM bespovratnih sredstava u svrhu refundacije troškova osnivanja obrtničke djelatnosti. Poticajna sredstva u iznosu od 5.000 do 10.000 KM dobilo je ukupno 13 obrtnika koji su zadovoljili uslove Javnog poziva.

Od planiranih 100.000 KM za 2022. godinu, na stavku Subvencije za poticaj razvoja, poduzetništva i obrta, u periodu I-IX nisu utrošena nikakva sredstva, kao ni na stavku Subvencije za poticaj razvoja, poduzetništva i obrta IT sajam.

U Budžetu Općine Travnik za 2023. godinu za Subvencije za poticaj razvoja, poduzetništva i obrta, planirano je 150.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!