Ispunjeno većim dijelom

Podrška poslovnom inkubatoru Networks

Opštine: Centar Sarajevo

Inkubator Networks,

Obrazloženje

U prvoj godini mandata načelnika općine nisu zabilježene aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima u četvrtak, 21. juna 2018. godine posjetio kompaniju Networks INT d.o.o.

Na sastanku je između ostalog, kako je saopšteno iz Općine Centar, razgovarano o unapređenju saradnje i stvaranju budućih partnerskih odnosa sa ciljem da Općina Centar postane lokalna zajednica izvrsnosti, sredina u kojoj će se stvarati nova vrijednost.

Ajnadžić je iskazao spremnost lokalne zajednice da snažno sarađuje sa kompanijom Networks INT d.o.o.

“Jako smo zainteresirani da sarađujemo sa vama i apsorbujemo znanja koja nudite. I ranijih godina zajednički smo realizirali projekte koji imaju za cilj smanjenje nezaposlenosti, pružanje kvalitetnog obrazovanja i vještina koje su tražene na tržištu rada. Raduje me da je vaša kompanija mjesto gdje mladi ljudi mogu razvijati svoje ideje, poduzetnički duh, poslovne vještine, mjesto koje im omogućuje povezivanje sa tržištima lokalnih i globalnih kompanija, sve u cilju smanjenja nezaposlenosti mladih i poboljšanja ekonomske situacije u državi. U narednom periodu trebamo napraviti plan zajedničkog djelovanja, jer naš zajednički interes je stvoriti novu vrijednost u lokalnoj zajednici.”

Nedžad Ajnadžić, 21.06.2018.

U novembru 2019. godine Općina centar dodjelila je 190.000 KM bespovratnih sredstava za samozapošljavanje mladih iz Centra.

Tom prilikom načelnik ove Općine, Nedžad Ajnadžić je rekao da je u saradnji sa kompanijom „Networks INT“ d.o.o. obezbjeđeno šest prostorija za rad onih koji za sada nemaju riješeno to pitanje, kao i da Općina planira u budućnosti za najuspješnije biznise obezbijediti općinske poslovne prostore koje će davati pod zakup za simboličnu cijenu od 1 KM po kvadratu.

Općina Centar je u septembru 2020. godine otvorila i “Centar za izvrsnost u poduzetništvu”

Uoči otvaranja ovog Centra, iz Općine je saopćeno:

Osnivač Centra je lokalno partnerstvo Centar Sarajevo, jedno je od pet lokalnih partnerstava uspostavljenih kroz EU4Business projekat, koji će zajednički koordinirati aktivnosti na podržavanju poduzetništva kao jednog od glavnih pokretača ekonomskog razvoja. Pokretači ovog partnerstva su Općina Centar, Udruženje CEFE BiH, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Internacionalni Burch univerzitet, Bit Alijansa i DVC Solutions d.o.o., a tokom ceremonije otvaranja partnerstvu će se priključiti i novi članovi, među kojima su Ministarstvo rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, BH Telecom, Fondacija Mozaik, BC Networks  i  Dizart d.o.o. Sarajevo.

Općina Centar Sarajevo, 2. septembar, 2020.

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!