U progresu

Podrška nastupima uspješnih sportista na međunarodnim takmičenjima

Opštine: Travnik

Podržavat ćemo nastupe uspješnih sportista na međunarodnim takmičenjima.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti u cilju ispunjenja datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Općina Travnik već drugu godinu kroz budžetsku stavku “Sufinansiranje vrhunskog sporta” izdvaja dodatna novčana sredstva za odlazak na državna i međunarodna prvenstva.

Izvor: Facebook / Kenan Dautović

Sufinansiranje je namijenjeno svim klubovima s područja općine Travnik iz bilo kojeg sporta, koji se plasiraju na državno, balkansko, evropsko ili svjetsko prvenstvo. Ovo su dodatna, pored redovnih sredstava koje sportisti/kinje dobijaju iz općinskog budžeta za svoj rad. 

U budžetu Općine Travnik za 2023. godinu za sufinansiranje vrhunskog sporta izdvojeno je 30.000 KM. Javni poziv za dostavljanje prijava za sufinansiranje raspisan je početkom februara 2023. godine. 

Kako je na svojoj Facebook stranici objavio načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, u 2023. godini kroz ovaj program, između ostalih, podržani su Karate-klub “Travnik GS TMT” sa 7.200 KM dodatnih sredstava, Džudo-klub “Travnik” s 5.700 KM, Karate-klub “Vezir”-Turbe s 4.200 KM i Džudo-klub “Nova Bila” s 4.900 KM. Izvještaji o utrošku sredstava kroz ovu budžetsku stavku za 2023. godinu objavljivani su periodično na internet-stranici Općine Travnik. 

U budžetu Općine Travnik za 2024. godinu sredstva za sufinansiranje vrhunskog sporta povećana su na 36.000 KM, a javni poziv za dodjelu subvencija raspisan je u februaru 2024. godine.

(Istinomjer.ba)

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!