Započeto

Podrška nastupa uspješnih sportista na međunarodnim takmičenjima

Opštine: Travnik

Podržavat ćemo nastupe uspješnih sportista na međunarodnim takmičenjima.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Općina Travnik u svom Budžetu za 2022. godinu planirala je 295.570 KM za podršku sportu u okviru kojih je planirana i budžetska rezerva od 10.000 KM.

Od planiranih 20.000 KM za stavku Rezerva za sport, u periodu I-IX 2022. godine, utrošeno je 18.000 KM. Za sufinasiranje vrhunskog sporta, u 2022. godini je utrošeno 30.000 KM.

Za sufinansiranje vrhunskog sporta, Općina Travnik u Budžetu za 2023. godinu je izdvojila 30.000 KM, a u stavci Rezerva za sport je izdvojeno 10.000 KM.

Krajem septembra 2022. godine, načelnik Dautović je organizovao prijem za trenere i takmičare karate kluba “Travnik GS-TMT” koji su imali nastup na Svjetskom prvenstvu u karateu u gradu Konya, Republika Turska. Ovom prilikom, Dautović je istaknuo da Općina Travnik, u skladu sa mogućnostima, podržava rad sportista i nastupe na međunarodnim takmičenjima te će to nastaviti raditi i u budućnosti.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!