Neispunjeno

Podrška Fondu za pomoć osumnjičenim, optuženim i osuđenim za ratne zločine

Partije: DNS | Oblasti: Pravna država

Potrebno je da se, u cilju utvrđivanja i prezentovanja pune istine o događajima u Bosni i Hercegovini u periodu 1991-1995. godine, sveobuhvatnije i intenzivnije pristupi istraživanju ratnih zločina, uz koordinaciju svih učesnika u ovom procesu. U cilju kvalitetnijeg i sadržajnijeg rada potrebno je izvršiti popunu Centra za istraživanje ratnih zločina nedostajućim kadrom i obezbijediti novčana sredstava za realizaciju projekata istraživanja./DNS podržava rad Fonda za pomoć osumnjičenim, optuženim i osuđenim za ratne zločine i obezbjeđenje materijalne podrške za njegov rad.

Obrazloženje

U radu Vlade RS, u mandatu 2014-2018. nisu zabilježene aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja.

Budžetom Republike Srpske za 2015. i 2016. godinu nisu predviđena sredstva za Fond za pomoć osumnjičenim, optuženim i osuđenim za ratne zločine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!