Započeto

Podrška Domu zdravlja Banja Luka

Partije: SNSD | Oblasti: Zdravstvo

Tokom obilaska Doma zdravlja Banja Luka 26.9.2022. godine, gdje su predstavljeni novi rendgen-aparati, Milorad Dodik je i za naredni period obećao podršku ovoj zdravstvenoj instituciji:

“Nastavićemo podršku i u narednom periodu za potrebe nabavke ultrazvučnih aparata te novih sanitetskih vozila, podržati banjalučki Dom zdravlja sa još 500.000 KM i time dodatno modernizovati određene segmente, poboljšati rad službi.”

Izvor: RTRS

Početkom marta 2023. godine, u okviru realizacije Hitnog projekta COVID-19, koji sprovodi Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, rukovodiocima deset zdravstvenih ustanova iz ovog entiteta uručeni su ključevi savremeno opremljenih sanitetskih vozila.

Izvor: Vlada RS
Izvor: Vlada RS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić uručili su 10.3.2023. godine ključeve savremeno opremljenih sanitetskih vozila rukovodiocima deset zdravstvenih ustanova iz Republike Srpske među kojima je i Dom zdravlja Banja Luka. Vozila su nabavljena u okviru realizacije Hitnog projekta COVID-19 koji sprovodi Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i u skladu s propisima za nabavke Svjetske banke, čijim se kreditnim sredstvima i finansira ovaj projekat.

U odgovoru za Istinomjer, krajem 2023. godine iz Doma zdravlja Banja Luka naveli su da su od strane Vlade RS za ovaj dom zdravlja tokom 2023. godine nabavljena dva nova digitalna rendgen aparata i sanitetsko vozilo.

U 2022. godini od strane Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva za potrebe JZU “Dom zdravlja” u Banjoj Luci nabavljena je sljedeća vrijedna oprema, a sve u cilju unapređenja i modernizacije rada naših organizacionih jedinica: dva nova digitalna rendgen aparata (stacionarni i stropni) i sanitetsko vozilo. Ovo sanitetsko vozilo nam je dodijeljeno 5. januara 2022. godine od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite. Tom prilikom dodijeljeno je ukupno 15 savremeno opremljenih sanitetskih vozila rukovodiocima 15 zdravstvenih ustanova. Resorno ministarstvo dodijelilo je još jedno savremeno opremljeno sanitetsko vozilo Domu zdravlja Banja Luka dana 10. marta 2023. godine. Tom prilikom Vlada Republike Srpske dodijelila je ukupno 10 savremeno opremljenih sanitetskih vozila rukovodiocima  javnih zdravstvenih ustanova. Ovaj vid pomoći od strane Vlade Republike Srpske je od izuzetnog značaja za kontinuirano poboljšavanje pružanja usluga prevoza našim pacijentima kroz redovno obnavljanje voznog parka.

Dom zdravlja Banja Luka je u mjesecu septembru 2022. godine zvanično predstavio dva nova digitalna rendgen aparata i svečano otvorio novi savremeni dijagnostički centar u renoviranim prostorijama Odjeljenja radiološke i ultrazvučne dijagnostike. Time je unaprijeđen kvalitet usluga zdravstvene zaštite u Banjoj Luci i Republici Srpskoj budući da je u našoj ustanovi rendgen dijagnostika potpuno digitalizovana.

U savremeni dijagnostički centar u 2022. godini od strane Vlade Republike Srpske, Grada Banje Luke i Doma zdravlja Banja Luka uloženo je ukupno 1.110.000 KM. Za nabavku dva nova digitalna rendgen aparata, stacionarnog i stropnog, Vlada Republike Srpske je obezbijedila 560.000 KM, Grad Banja Luka za nabavku digitalnog mamografa sa tomosintezom što je jedinstven aparat u Bosni i Hercegovini obezbijedio je 420.000 KM, a Dom zdravlja Banja Luka 130.000 KM.

Napomenuli bismo još da smo 31.12.2019. godine sredstvima Grada u iznosu od 79.560 KM kupili i digitalni ortopan te smo na taj način kompletno digitalizovali našu rendgen dijagnostiku. 

Dom zdravlja Banja Luka, 6.11.2023.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!