U progresu

Podrška domaćinstvima koja se bave zdravom hranom i eko turizmom

Opštine: Trebinje

“Posebno će imati značaj domaćinstva koja se bave zdravom hranom, eko-turizmom i etno-stilom”.

Obrazloženje

Zabilježene su aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Iz Gradske uprave Grada Trebinja saopćeno je početkom decembra ove godine da je “više od 20 trebinjskih pčelara-početnika dobilo je po pet košnica koji su donacija Agrarnog fonda” .

Ove godine smo za ove namjene izdvojili 22.000 KM. Oprema je nabavljena od lokalnih firmi.

Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda, 05.12.2019.

Inače, podrška domaćinstvima provodi se kontinuirano kroz grantove Agrarnog fonda (čiji je osnivač Grad).

Agrarni fond održao je krajem jula ove godine i Info dan za EU program dodjele grantova u oblasti poljoprivredno-prehrambene industrije.

Uvid u sve javne pozive koji su u više navrata raspisani tokom 2019. godine, a koji su za cilj imali pružiti podršku domaćinstva koja se bave zdravom hranom može se izvršiti na zvaničnoj web stranici Agrarog fonda i Grada Trebinja.

Poslovni inkubator Grada Trebinja

Osnovan je sa ciljem pružanja pomoći preduzetnicima na način da im na početku pokretanja biznisa obezbjedi kvalitetan poslovni prostor sa neophodnom infrastrukturom po veoma povoljnim uslovima.

Usluge Poslovnog inkubatora (PI) mogu da koriste sve novoosnovane firme ili fizička lica koja namjeravaju da pokrenu vlastiti biznis. Kriterijum za prijem je kvalitet poslovne ideje i preduzetnika koji treba da realizuje poslovnu ideju. Inkubator je smješten u prostoru bivše kasarne i ima 21 kancelariju, ukupne površine 570 m2, kao i veliku salu sa kompletnom pratećom opremom za održavanje seminara, radionica i sličnih skupova, kapaciteta oko 25 mjesta. Odluka o kriterijima za prijem korisnika u PI, Odluka o uslovima korištenja PI i Pravilnik o načinu obračuna i naplate zajedničkih troškova PI Trebinje (u elektronskom obliku).

Izvor: Grad Trebinje

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!