Nije započeto

Podrška boračkim udruženjima na projektnoj osnovi

Partije: NiP | Oblasti: Socijalna politika

Podrška boračkim udruženjima na projektnoj osnovi, s posebnim fokusom na programe zbrinjavanje djece šehida i poginulih boraca.

Izvor: Izborni program Narod i pravda

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić posjetio je sredinom juna 2023. godine VI Sajam braniteljskog poduzetništva u Mostaru. U okviru sajma predstavljen je i Strateški plan braniteljskog poduzetništva kao dokument koji će značajno doprinijeti razvoju braniteljskog poduzetništva i integraciji branitelja u društvu.

Lokmić je u julu 2023. godine s predstavnicima Saveza udruženja boraca Patriotske lige BiH i Zelenih beretki na nivou Federacije BiH, razgovarao o organizatorima otpora i Nacrtu zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!