Započeto

Podrška aktivnostima Centra za edukaciju mladih

Opštine: Travnik

Snažno ćemo podržavati aktivnosti Centra za edukaciju mladih koji može služiti kao izvršni dio mnoštva aktivnosti, koje se odnose na populaciju mladih kao osnove razvoja općine Travnik.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

U posjeti Općini Travnik 31.3.2022. godine boravio je generalni direktor BH Telecoma, Sedin Kahriman. Ovom prilikom načelnik Općine je održao sastanak sa gospodinom Kahrimanom, a sastanku je prisustvovao i Emir Višća, direktor Direkcije za promociju,prodaju i podršku u BH Telecomu, te direktorica direkcije BH Telecoma Travnik Nađa Hadžiemrić. Ovo je prva zvanična posjeta generalnog direktora Kahrimana Općini Travnik. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji BH Telecoma i Općine Travnik, koja je ocijenjena kao veoma dobra, a također razgovarano je i o novim zajedničkim projektima kao što je izgradnja BH Telecom IT huba. Pomenuti hub bi se nalazio u prostorijama Centra za edukaciju mladih, te se tim povodom posjetio i CEM gdje se detaljnije razgovarali o funkcioniranju BH Telecom IT huba. Bh Telecom je bio generalni pokrovitelj  IT sajma „IT Reboot“ koji se prošle godine održao u Travniku, a dogovoreno je da će BH Telecom biti i ovogodišnji generalni pokrovitelj spomenutog sajma sa još konkretnijom financijskom podrškom.

Testni period uređenja Bosanske ulice kao pješačke zone okončan je 4.4.2022. godine . Zajedničkim projektom Centra za edukaciju mladih, Općine Travnik i  Ureda za uspostavljanje partnerstva Leipzig –Travnik prostor Bosanske ulice opremljen dodatnim mobilijarom i uklonjena signalizacija biciklističke staze.

Sajam informacijskih tehnologija „IT Reboot“, u saradnji sa Centrom za edukaciju mladih, održan je 22.10.2021. godine.

Kako je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici 18.5.2022. godine naveo načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, u okviru projekta “Travnik – grad nulte tolerancije na korupciju” koji je podržala Ambasada SAD u BiH, Centar za edukaciju mladih i Općina Travnik (Tim za prevenciju i sprečavanje korupcije) opremili su sve 34 mjesne zajednice općine Travnik sandučićima za prijavu koruptivnih radnji.

Kako je tim povodom rečeno, cilj ovih projektnih aktivnosti je omogućiti svim građanima općine da u svojoj blizini mogu prijaviti koruptivne radnje, ukoliko su se susretali sa njima, što je do tada, dodano je, bilo moguće samo u prostorijama Općine, te građani koji nisu imali potrebu za dolaskom u Općinu, posebno građani iz ruralnih mjesnih zajednica, nisu imali mogućnost prijaviti koruptivne radnje.

Na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, 27.3.2023. godine, načelnik Općine Travnik Kenan Dautović obavijestio je javnost da je, kako je naveo, imao priliku da se družim sa 50 mladih osoba iz Estonije, Poljske, Slovenije, Srbije, Švedske i Bosne i Hercegovine, a sve u sklopu aktivnosti međunarodne razmjene mladih “Mountain Spring Vibes”.   

Načelnik je tim povodom podsjetio da navedenu aktivnost provodi Centar za edukaciju mladih, a sve sa ciljem promocije zdravog života i prevencije konzumiranja alkohola i drugih štetnih materija među mladima.

Multidisciplinarni tim za zaštitu prava djece u kontaktu sa zakonom, formiran od strane načelnika Općine Travnik, 23.8.2022. godine je u prostorijama Centra za edukaciju mladih održao radni sastanak sa predstavnicima  KJU Porodično savjetovalište Sarajevo. Na sastanku su razmijenjena iskustva i dobre prakse iz oblasti zaštite prava djece i mladi.

U organizaciji Centra za edukaciju mladih iz Travnika, 3.9.2022. godine održana je Peta Pharmamed Travnik noćna utrka.  

Kako je pored ostalog navedeno, utrka je ove godine imala 562 finišera i najbrojnija je petokilometarska utrka u BiH. Prvoplasirani su oborili rekorde staze u obje kategorije, a drugoplasirani u muškoj kategoriji bio je Tomislav Novosel, dok je treće mjesto zauzeo Uroš Gutić. U ženskoj kategoriji drugoplasirana je bila Olivera Jevtić, dok je treće mjesto zauzela Alma Hrnjić. Na utrci su nastupili takmičari iz BiH, Srbije, Hrvatske, Austrije, Njemačke, pa čak i Sjedinjenih Američkih Država.

Načelnik Dautović se 9.3.2023. godine sastao sa poduzetnikom, investitorom i osnivača nekoliko uspješnih kompanija Edinom Mehićem kojom prilikom je razgovarano i o sajmu informacionih tehnologija “IT Reboot “ koji organiziraju Općina Travnik i Centar za edukaciju mladih, a koji se održao polovinom novembra 2022. godine u Travniku.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!