Djelimično ispunjeno

Podmlađivanje i reorganizacija administracije

Opštine: Tuzla

Sad je za nas prilika da radimo jedno podmlađivanje administracije i reorganizaciju (mislim na podmlađivanje ovih vodećih) i reorganizaciju u smislu usluge poduzetnicima koji će se baviti proizvodnjom.

Obrazloženje

Tokom mandata 2016 - 2020 djelomično je ispunjeno ovo obećanja.

Izvor: Jasmin Imamović za Tuzlanski.ba

Prema informaciji Službe za poslove gradonačelnika, od početka  2016. godine pa zaključno sa 28. augustom 2020. godine prestao je radni odnos po raznim osnovama za 97 uposlenih Gradske uprave Tuzla. U istom periodu radni odnos u Gradskoj upravi zasnovale su ukupno 64 osobe od čega je njih 50 u vrijeme zasnivanja radnog odnosa imalo manje od 35 godina.

Tri državna službenika na pozicijama pomoćnika gradonačelnika u periodu od novembra 2016. godine do aprila 2019. godine ispunili su zakonske uslove za ostvarivanje prava na penziju (40 godina staža osiguranja ili 65 godine starosti). Na njihove pozicije internim premještajem postavljeni su državni službenici koji su do tada obavljali poslove uglavnom šefova unutrašnjih organizacionih jedinica i koji su u trenutku postavljenja na pozicije rukovodilaca službi – pomoćnika gradonačelnika imali od 35 do 42 godine

Gradska uprava Tuzla kontinuirano u skladu sa finansijskim mogućnostim mladima omogućava obavljanje volonterskog staža (sticanje radnog iskustva bez zasnivanja radnog odnosa). Od 2016. godine do 2020. godine primljeno je na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa ukupno 53 volontera od koji je 5 bilo sa srednjom stručnom spremom, a ostali sa visokom stručnom spremom.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!