Započeto

Početak projekta izgradnje žičare

Opštine: Zenica

Asfaltirati put za Smetove i krenuti u realizaciju izgradnje žičare.

Obrazloženje

Tokom prve tri godine mandata zabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Fuad Kasumović, Facebook, 10. 11. 2020.

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Zenica, održanoj 17.6.2021. godine, vijećnicima je predstavljen projekat žičare Zenica – Smetovi. Kako su naveli iz Gradske uprave, cilj izgradnje žičare je razvoj turizma tokom ljetnog i zimskog perioda, poboljšanje kvalitete života građana, izgradnja infrastrukture i otvaranje novih radnih mjesta. Projektom je predviđen kapacitet od 800 osoba na sat, a žičara će imati 60 korpi. Procijenjena vrijednost investicije iznosi 35 miliona konvertibilnih maraka.

O eventualnim aktivnostima na ispunjenju ovog obećanja u 2022. i 2023. godini nismo mogli naći informacije. Na Istinomjerov upit gradskoj upravi Zenice o tome da li je u 2023. godini bilo aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje žičare nije odgovoreno. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!