Neispunjeno

Početak aktivnosti na izgradnji XI transferzale od Nedžarića prema Dobrinji

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Urbanističkim planom Grada Sarajeva planirana je izgradnja Jedanaeste transferzale s tramvajskom prugom prema Dobrinji. U ovoj fazi rano je govoriti o izgradnji tramvajske pruge, naročito dok se ukupno pitanje javnog gradskog saobraćaja ne riješi na nivou Kantona Sarajevo, koji je za njega nadležan. Međutim, moguće je i potrebno započeti sa rješavanjem imovinsko-pravnoh odnosa na trasi ove saobraćajnice. Kako je kroz izgradnju A-transferzale već izgrađen most na kojem se ona spaja sa jedanaestom transferzalom, može se započeti sa aktivnostima na izgradnji dijela XI transferzale od Bulevara branilaca Dobrinje do A-transferzale.

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 dato obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Izborni program SDA Novi Grad Sarajevo za Općinske izbore 2016. godine

Tokom mandatnog perioda nije bilo moguće pronaći više informacija o aktivnostima kada je su u pitanju realizacija ovog obećanja.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!