Započeto

Poboljšanje uvjeta rada u odgojno-obrazovnim ustanovama

Opštine: Neum

Poboljšanje uvjeta rada u svim našim odgojno-obrazovnim ustanovama (tehnička oprema, sigurnosni, higijenski i drugi uvjeti rada).

Izvor: Izborni program HDZ-a BiH Neum za Lokalne izbore 2020. godine

U svrhu unaprjeđenja i modernizacije obrazovanja u Srednjoj školi Neum, Općina Neum je krajem juna 2021. godine donirala Demonstracijski eksperimentalni stol sa energetskim blokom za potrebe Srednje elektrotehničke škole. Također, Srednjoj školi Neum, nabavljena je i stručna literatura za smjer ekonomije. Radi se o dvadeset knjiga stručne literature koje ostaju u trajnom vlasništvu ove škole.

Sanacija Dječjeg vrtića Neum počela je u julu 2022. godine. Kako se navodi u saopćenju Općine Neum, radovi su uključivali “sanaciju, odnosno zamjenu krovišta, otvora i postavljanje fasade”. Renovirani objekat započeo je sa radom početkom septembra 2022. godine, a u sklopu vrtića prvi put u Neumu su s radom započele i jaslice.

U septembru 2022. je donesena Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za nabavu, isporuku i montažu klima uređaja za Osnovnu školu Neum, dok je u oktobru iste godine usvojena Posebna odluka za nabavu fotokopir aparata za Srednju školu Neum. 

Iz budžeta Općine Neum u 2023. godini za potrebe rada Dječjeg vrtića planirano je izdvajanje u iznosu od 300.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!