Djelimično ispunjeno

Poboljšanje tehničkih preduvjeta za izvedbu nastave

Partije: HDZ BiH | Oblasti: Obrazovanje

Zalagati ćemo se za poboljšanje životnog statusa različitih dobnih kategorija naše zajednice, kroz: poboljšanje tehničkih preduvjeta za izvedbu nastave

Obrazloženje

U radu Vlada FBiH, u mandatu 2014-2018. zabilježene su aktivnosti kojima je ostvaren određeni napredak u ostvarivanju ovog obećanja.

Tokom 2015. godine, u okviru programa “Poboljšanje uslova rada odgojno-obrazovnih ustanova” podžana su 32 projekta predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u ukupnom iznosu od 700.000,00 KM.

Tokom 2016. godine u okviru programa “Podrška poboljšanju sigurnosti školskih fiskulturnih sala i otvorenih igrališta/osiguranje nabavke sigurnosnih golova” sredstva u ukupnom iznosu od 750.000,00 KM raspoređena na 10 nadležnih kantonalnih ministarstava obrazovanja u cilju nabavke sigurnosnih golova osnovnim školama Federacije BiH.

U sklopu programa “Poboljšanje uslova rada odgojno-obrazovnih ustanova” dodijeljena su sredstva i tokom 2016. i 2017. godine.

Slični projekti planirani su i u 2018. godini.

S obzirom da se radi o redovnim aktivnostima koje provodi Vlada FBiH i nadležno ministarstvo, a dodatne aktivnosti nisu sprovođene, ovo obećanje dobija ocjenu djelimično ispunjeno.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!