U progresu

Poboljšanje prometne i pješačke komunikacije

Opštine: Neum

Poboljšanje prometne i pješačke komunikacije gornjeg dijela Neuma s obalnim podučjem.

Izvor: Izborni program HDZ-a BiH Neum za Lokalne izbore 2020. godine

Početkom maja 2021. godine potpisan je ugovor sa kompanijom HP investing za izvođenje  radova u Ulici kralja Tomislava, a vrijednost radova je 399.831,12 KM. Radovi koji su predviđali sanaciju saobraćajne površine ulice, trotara i zaštitne ograde završeni su u julu iste godine.

Općina Neum je potpisala je u maju 2022. godine ugovor s firmom HP Investing iz Mostara za sanaciju lokalnih cesta u općini Neum, u vrijednosti od 616.000 KM. Ovaj iznos, kako je saopćeno iz Općine Neum obuhvaća potpunu rekonstrukciju ulica Kneza Domagoja, Ante Babića, Ravanjske ulice, te dio ulice Kneza Mihajla Viševića, zatim rekonstrukciju cesta u zaleđu Neuma, po mjesnim zajednicama.

U junu 2022. godine završena je i sanacija u ulici Ruđera Boškovića. Kako je saopćeno, radove u vrijednosti od 232.766,82 KM izvodila je firma KTM Brina d.o.o. iz Posušja, a iznos je u potpunosti financirala Općina Neum.

Početkom decembra 2021. godine započeli su radovi na sanaciji šetališta dr. Franjo Tuđiman, prenio je portal Neum.online. Kako je informisao navedeni portal u planu je postavljanje novog asfalta na području šetališta od hotels Sunce do plaže hotela Zenit. Asfaltiranje je završeno krajem istog mjeseca.

U budžetu Općine Neum za 2023. godinu za odvodnju površinskih voda s prometnica putem oborinske kanalizacije izdvojenop je 150.000 KM, za tekuće održavanje i uređenje mjesnih cesta namijenjeno je 450.000 KM (uređenje Ulice Domovinskog rata i Ulice Neumske bojne, za što će se utrošiti po 100.000 KM, te Ulice don Stjepana Batinovića za koju je predviđeno 200.000 KM). Planirano je i preuređenje Dalmatinske ulica, za koju je predviđen posebni iznos od 180.000 KM

U septembru 2023. godine donesena je Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje radova na na sanaciji pristupnih cesta na magistralnu cestu M17.3 (Neum – Stolac) i M17.6 (Hutovo – Ravno), dok je 1.12.2023. iz Općine Neum saopćeno kako 4.12.2023. počinju radovi na sanaciji većeg dijela asfaltne površine, zamjeni rubnjaka i uređenju postojećih nogostupa u ulicama Primorska i Trstenica.  

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!