Djelimično ispunjeno

Poboljšanje privredne strukture, fiskalne stabilnosti i konkurentnosti izvozno orijentisanih grana

Partije: DNS | Oblasti: Ekonomija

Ekonomski, socijalni, politički ciljevi ne daju odgovore na sva pitanja, već ukazuje samo na najbitnije pravce djelovanja i vođenje osnovnih akcija i aktivnosti, kao i viđenje načina rješavanja niza prioritetnih pitanja i zadataka, i to:- poboljšanje privredne strukture, fiskalna stabilnost i povećanje konkurentnosti izvozno orijentisanih grana;

“Učešće prerađivačke industrija u strukturi BDP-a RS prema dostupnim podacima iznosi 9,7 % u 2015. godini.

Bruto društveni proizvod (BDP) u RS porastao je u četvrtom kvartalu 2016. godine za 3,6 odsto u odnosu na isti period 2015. godine. Ovo je ujedno bio period godine u kojem je zabilježen najveći rast BDP-a, koji je na kraju, kada se sve sabere, rastao za 2,9 odsto na godišnjem nivou.

Posmatrano po područjima klasifikacije, u četvrtom tromjesečju 2016. godine bruto dodata vrijednost realno je veća u područjima vađenje ruda i kamena, prerađivačkoj industriji, proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom i parom za 12%, te u poljoprivredi, šumarstvu i ribolovu za 7,5%.”

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!