U progresu

Poboljšanje javne rasvjete

Opštine: Gradačac

Zamjena postojeće rasvjete u Gradačcu s LED rasvjetnim tijelima.

Izvor: Izborni program GO SDP BiH Gradačac 2020/2024

U maju je javnosti saopćeno da su u toku radovi na izgradnji javne rasvjete na području grada Gradačac.

U sklopu projekta „ Izgradnja javne rasvjete na području grada Gradačac“ trenutno se izvode radovi na nekoliko dionica u Gradačcu. Dionice na kojima se vrši izgradnja ulične rasvjete na području grada Gradačac su: mjesna zajednica Toke, mjesna zajednica Srnice Gornje i mjesna zajednica Srnice Donje od centra prema džamiji i dio oko džamije i put prema naselju Gušte.

Saopćenje GU Gradačac, 4.5.2021.

Saopćeno je i da su u mjesnoj zajednica Bagdale radovi su završeni, kao i u mjesnoj zajednici Ledenice Donje, te da se “u narednom periodu očekuje početak radova i u ostalim mjesnim zajednicama a vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 150.345,59 KM”.

U avgustu 2021. godine je saopćeno da su završeni radovi na rekonstrukciji raskrsnice na M-14.1 i M-19 na ulazu u Gradačac te je postavljena i horizontalna i vertikalna signalizacija, nova moderna rasvjeta i trotoari koji povezuju ulice Šehitluci, Sviračku, Nenavište i Josipa Šibera.

U oktobru je , u sklopu projekta “Uređenje gradskog parka Stara banja u Gradačcu”, potpisan  ugovor o izvođenju radova na izgradnji rasvjete. Projektom je predviđena izgradnja savremene javne rasvjete na području parka “Stara banja” kojom će se poboljšati uslovi za korištenje istog u rekreativne svrhe.

Radovi se odnose na nabavku i ugradnju LED parkovskih svjetiljki a početak radova se očekuje u narednom periodu. Vrijednost radova je 39.674,70 KM finansirani od strane Grada Gradačac i Turističke zajednice Tuzlanskog kantona u sklopu Javnog poziva o sufinansiranju projekata turističke infrastrukture u cilju podizanja kvalitete turističke ponude na području grada Gradačac i Tuzlanskog kantona.

Saopćenje GU Gradačac, 13.10.2021.

Krajem januara 2022. godine, u sklopu projekta „Uređenje gradskog parka Stara banja u Gradačcu“ završeni su radovi na izgradnji i postavljanju rasvjete a ovim projektom, naglašeno je, postavljena je savremena LED parkovska rasvjeta na području parka „Stara banja“ kojom će se poboljšati uslovi za korištenje istog u rekreativne svrhe.

Vrijednost radova finansiranih su od strane Grada Gradačac i Turističke zajednice Tuzlanskog kantona bila je  39.674.70 KM.

Sastavni dio ovog projekta je i postavljanje pješačkog prilaza preko postojećeg kanala  s uređenjem pristupne staze čiji radovi su u toku. Vrijednost ovih radova iznosi 19.071.00 KM.  Završetkom ovih radova riješit će se problem prilaza parku „Stara banja“  iz Industrijske zone.

Grad Gradačac, 31.1.2022. 

U Budžetu Grada Gradačca za 2022. godinu, za izgradnju javne rasvjete predviđeno je 50.000 KM, dok je za usluge njenog održavanja izdvojeno 65 000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!