Neispunjeno

Planska pošumljavanja u slivovima plavnih rijeka

Partije: DNS | Oblasti: Ekonomija

Nezapamćene poplave i klizišta koja su se dogodili u regiji u proljeće 2014. godine izazvale su ogromna razaranja i štet koje se mjere milijardama maraka. Rad na sanaciji i namirenju šteta trajaće godinama, a neki gubici – prvenstveno gubici u ljudstvu – su nenadoknadivi. Naša politika u ovojoblasti ne može i ne smije da bude samo sanacija šteta i otklanjanje posljedica već i rad na istraživanju uzroka koje je svojim radom stvorio čovjek i na otklanjanju tih uzroka kroz planska pošumljavanja u slivovima plavnih rijeka (…).

Ukupna površina obuhvaćena vještačkim pošumljavanjem u ovom mandatu znatno je manja u odnosu na prethodni, kada je iznosila preko 1000 ha godišnje, i kreće se oko 650 ha godišnje. Određeni porast zabilježen je 2015. godine (817 ha), da bi u 2016. i 2017. ponovo došlo do smanjenja vještački pošumljenih površina na manje od 700 ha.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!