Započeto

Planiranje posebnih stimulativnih kreditnih linija za razvoj poljoprivrede

Partije: NiP | Oblasti: Ekonomija

U razvojnim bankama (i komercijalnim, putem subvencioniranja) planiranje posebnih stimulativnih kreditnih linija za razvoj poljoprivrede, koje bi u svim segmentima bila usklađene s trenutnim potrebama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026, Vlada FBiH provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program Narod i pravda

Razvojna banka Federacije BiH izradila je Strateški plana poslovanja Razvojne banke FBiH za period 2023 – 2027. godine. U tom planu, između ostalog, planirano je finansiranje unapređenja poljoprivredne proizvodnje, te finansiranje ruralnog razvoja i poticanje izgradnje modernih poljoprivredno-turističkih seljačkih gazdinstava i razvoj ruralnog turizma kroz bolji pristup kreditnim sredstvima za poljoprivredne proizvođače.

Razvojna banka vrši i finansiranje poljoprivredne proizvodnje kroz dugoročne kredite sa rokom otplate od 18 mjeseci do 15 godina u saradnji sa resornim ministarstvom.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!