Započeto

Planiranje novih kategorije podsticaja

Opštine: Travnik

U saradnji sa udruženjima poduzetnika i poljoprivrednika u budžetu i programima planirati nove kategorije podsticaja, pri čemu treba razdvojiti socijalnu i razvojnu kategoriju.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata načelnika Općine Travnik zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji ove mjere.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Na sjednici općinskog vijeća održanoj 12. maja 2022. godine na dnevnom redu našla se tačka “Prijedlog Programa novčanih poticaja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje Općine Travnik za 2022. godinu”.

Budžetom Općine Travnik za 2023. godinu, za stavke Subvencija za poticaj razvoja, poduzetništva i obrta i Subvencija za poticaj razvoja, poduzetništva i obrta IT sajam predviđeno je 150.000, odnosno 50.000 KM. Za stavku Subvencija za poljoprivredu (naknade poljoprivrednim proizvođačima) predviđeno je 300.000 KM, a za stavku subvencija za poljoprivredu 100.000 KM.

Programom utroška sredstava iz Budžeta Općine za 2022. godinu za subvencije za podsticaj razvoja poduzetništva i obrta na raspolaganju su bila sredstva u iznosu od 90.000 KM. U 2023. godini sredstva su povećana na 150.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!