Ispunjeno manjim dijelom

Penzionerski klubovi

Opštine: Banja Luka

Stara lica – Obezbjediće se i urediti više objekata/prostora za potrebe penzionerskih klubova i udruženja

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Igora Radojičića obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Program "Banja Luka 2025”

Projekat „Zdravo starenje“, preventivnog je karaktera  i  namijenjen je licima treće životne dobi u Gradu Banjoj Luci. Program je pokrenut uz podršku Partnerstva za javno zdravlje i međunarodne organizacije UNFPA u septembru 2019 godine.

Realizuje se na četiri lokacije: Rosulje (prostorije Društvenog centra), Obilićevo (prostorije Doma penzionera), Bulevar (prostorije mjesne zajednice) i Borik (prostorije mjesne zajednice).  Ovim projektom, nastoji se postići da ljudi starije životne dobi imaju mogućnost da aktivno koriste slobodno vrijeme i da se osjećaju uključenim u društvenu zajednicu.

Program „Zdravo starenje“ sprovode gradska organizacija Crvenog krsta i Edukativni centar za mlade uz podršku Grada i Centra za socijalni rad. Program obuhvata preko 200 stalnih korisnika sa tendencijom stalnog rasta korisnika i upravo iz tog razloga je otvoren poslednji Centar za zdravo starenje u prostorijama MZ Bulevar.

Grad Banja Luka, 31. oktobar 2020.

Dnevni centar za stara lica (Starčevica) – Dnevni centar za stara lica je prošireno pravo iz socijalne zaštite koji Grad Banja Luka podržava počev od 2007 godine, razvijajući model preventivnog programa za stara lica u zajednici. Program implementira JU „Centar za socijalni rad“ Banja Luka u saradnji sa Udruženjem Dnevni Centar za stara lica, a uključuje poludnevni boravak starih lica uz organizovane preventivne programe prilagođene licima treće životne dobi. Programom je obuhvaćeno između 40 korisnika na mjesečnom nivou.

Od 01.11.2019 u okviru Dnevnog centra za stara lica će se sprovoditi aktivnosti projekta Zdravo starenje, čime će grad obezbijediti 5 lokacija na kojima se sprovode aktivnosti zdravog starenja.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!