Započeto

Parking mjesto za svako domaćinstvo

Opštine: Centar Sarajevo

Parking mjesto za svako domaćinstvo.

Izvor: Program za Centar - Srđan Mandić

U junu 2022. godine, u velikoj sali Općine Centar održan je sastanak predstavnika Savjeta Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ na kome je prisustvovao i načelnik Srđan Manidć. Kako je tom prilikom saopćeno iz Općine, pitanja i sugestije građane odnosile su se, između ostalog, i na rješavanje saobraćaja u mirovanju. Načelnik Mandić tada je ustvrdio da se u saradnji sa Kantonom Sarajevo intenzivno traga za rješenjem problema saobraćaja u mirovanju.

Na inicijativu građana za poboljšanje uslova života osobama sa invaliditetom, načelnik Mandić je u novembru 2022. godine izdao nalog zapokretanje procedure za realizaciju projekta označavanja parking mjesta za potrebe osoba sa invaliditetom. Tada je iz Općine saopćeno da je planirano obilježavanje 19 mjesta za parkiranje na sedam lokacija u Centru. Dodali su da će se prvobitno obilježavati parking mjesta sa plavom i žutom bojom nakon čega slijedi postavljanje vertikalnih saobraćajnih znakova za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom.

Tokom novembra i decembra 2022. godine obilježen je određeni broj parking mjesta za osobe s invaliditetom na području općine Centar i uključujući i pomenutih 19.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!