U progresu

Parking mjesta za posebno ranjive skupine

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se da se za osobe iz ovih kategorija obezbijedi dovoljan broj parking mjesta i prilaza svim objektima kojima upravlja Općina Novo Sarajevo.

Izvor: Hasan Tanović program

U toku 2020. godine, na području sedam mjesnih zajednica općine Novo Sarajevo, obilježena su parking mjesta namijenjena isključivo osobama s invaliditetom. Obilježavanje ovih parking mjesta nastavljeno je i početkom jula 2021. godine, ali i na ljeto 2023. godine.

Izvor: Općina Novo Sarajevo

U ljetnom periodu 2023. godine kompletirano je postavljanje vertikalne i obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije na teritoriji općine Novo Sarajevo. Izvedeno je i postavljanje zaštitne ograde na nekoliko lokaliteta. Pored toga, obilježena su i parking mjesta za osobe s invaliditetom.U toku 2020. godine, na području sedam mjesnih zajednica općine Novo Sarajevo, obilježena su parking mjesta namijenjena isključivo osobama s invaliditetom. Obilježavanje ovih parking mjesta nastavljeno je i početkom jula 2021. godine, ali i na ljeto 2023. godine.

Tokom 2020. godine obilježena su parking mjesta na području sedam mjesnih zajednica, a u skladu s postojećim elaboratom o obilježavanju parking mjesta namijenjenih isključivo osobama s invaliditetom na području općine Novo Sarajevo, koji je urađen u skladu s pravilima i propisima struke, na koji je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo saglasnost.

Na području četiri novosarajevske mjesne zajednice početkom jula 2021. godine okončano je obilježavanje 85 parking mjesta namijenjenih isključivo osobama s invaliditetom.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!