Djelimično ispunjeno

Otvaranje novih vrtića

Opštine: Banja Luka

Već u idućoj godini, obezbijediću stavljanje u funkciju tri nova prostora dječijih vrtića (1 Obilićevo, 2 na Starčevici) i proširenje prostora vrtića u Rosuljama, čime će se stvoriti uslovi za prijem 300 djece – novih korisnika vrtića

Obrazloženje

Vrtić Obilićevo:

U oktobru 2014 završena je adaptacija prostora vrtića u Krfskoj ulici koji je otvoren početkom 2012. godine. te je otvaranje ovog objekta, sa kapacitetom za smještaj 50 djece, najavljeno za početak 2015. godine. U oktobru 2015. vrtić “Cvrčak” u Krfskoj ulici je počeo sa radom.

Vrtići Starčevica:

U septembru 2013. godine, najavljen je početak rekonstrukcije vrtića u naselju Starčevica, sa kapacitetom za smještaj 50 djece. Otvaranje vrtića “Srna” u Starčevici takođe je, u oktobru 2014, najavljeno za početak 2015. godine. Kao i u prethodnom slučaju, vrtić nije bio završen u tom roku. U oktobru 2015. direktorka Centra za  predškolsko vaspitanje i obrazovanje najavila je da će vrtić "Srna" u naselju Starčevica početi sa radom 1.novembra. Vrtić je počeo sa radom u decembru 2015. godine. Drugi vrtić u Starčevici nije otvoren. Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u septembru 2015. godine odustao je od planova da u poslovnom prostoru u ulici Prve krajiške brigade na Starčevici napravi vrtić. Ovaj prostor je ranijom odlukom gradske skupštine bio dodjeljen Centru na korišćenje bez naknade na neodređeno vrijeme, te je najavljeno da će biti pretvoren u vrtić. Nije došlo ni do proširenja prostora vrtića “Lana” u Rosuljama.

Ukupni kapaciteti obezbijeđeni otvaranjem ovih vrtića znatno su manji od obećanih.

Izvor: Program “Banja Luka najbolje zna“

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!