Započeto

Otvaranje novih radnih mijesta

Partije: HDZ1990 | Oblasti: Socijalna politika

Kako bismo poboljšali stvarno stanje u gospodarstvu, otvorit ćemo i omogućiti protok stranom kapitalu, koristiti se sredstvima europskih fondova koji su apsolutno neiskorišteni, a stoje na raspolaganju, privlačenjem stranih ulaganja,motiviranjem domaćih investitora da ulažu u BiH, olakšavanjem dobivanja potrebne dokumentacije. Nećemo se boriti za ovladavanje javnim poduzećima i zapošljavanje u njima po nemoralno-političkoj podobnosti, što je nasljeđe komunističkog sustava,a čiji su i vinovnici oni koji su danas na vlasti, već otvarati nova radna mjesta i zapošljavati ne po stranačkim iskaznicama, nego po stručnosti,izvrsnosti i kvalificiranosti,a napose mlade ljude. (…)
Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026, Vlada FBiH provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Programske smjernice 2022

Broj zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika na dan 31.3.2024. godine bio je 542.715. U odnosu na objavljeni podatak o broju zaposlenih na dan 31.3.2023. godine kada je broj zaposlenih iznosio 537.010, ovaj broj je veći za 5.705, a u odnosu na prethodno objavljeni podatak o broju zaposlenih na dan 29.2.2024. godine kada je iznosio 542.222, veći je za 493.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!