Djelimično ispunjeno

Otvaranje novih fabrika

Partije: DNS | Oblasti: Ekonomija

“Ekonomski, socijalni, politički ciljevi ne daju odgovore na sva pitanja, već ukazuje samo na najbitnije pravce djelovanja i vođenje osnovnih akcija i aktivnosti, kao i viđenje načina rješavanja niza prioritetnih pitanja i zadataka, i to:- (…) otvaranje novih fabrika i modernih tehnologija u cilju stvaranja nove vrijednosti;”

U Bileći je sredinom juna 2015. godine otvorena fabrika “Henkel-ceresit” koja je zaposlila 30 ljudi. Gradnja fabrike počela je u novembru 2014. godine. U novembru 2015. godine je u Bjelajcu kod Mrkonjić grada otvorena fabrika za proizvodnju metal – silicijuma “R-S SILIKON”. Prema najavama fabrika će zapošljavati 120 radnika.U industrijskoj zoni Aleksandrovac, krajem septembra 2016. godine otvorena je nova fabrika “Kableks BH”, koja se bavi proizvodnjom kablovskih setova za bijelu tehniku. Slovenačka kompanija “Kableks” 2009. godine preselila je dio svog poslovanja u BiH , gdje danas ima 250 zaposlenih.U Prijedoru je 30. septembra počela proizvodnja u novootvorenoj fabrici ljepila i prajmera za parket po licenci italijanske firme “J.F. Amon” iz Bolcana. Fabrika zapošljava 10 radnika.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!