Ispunjeno većim dijelom

Otvaranje “butika domaće hrane”

Opštine: Trebinje

Turistička ponuda zasada je uglavnom obuhvatala obilaske vjerskih objekata, kao i vinskih podruma, ali ona mora biti proširena: buticima domaće hrane na više punktova (u i van grada),

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Mirka Ćurića obećanje je ispunjeno u mjeri koja je značajna za njegove ciljeve.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Sama ideja o osnivanju potekla je od tadašnjeg gradonačelnika Trebinja, Luke Petrovića, koji je odlučio pomoći malim proizvođačima tradicionalne hrane koji su svoje proizvode do tada nudili na kućnom pragu ili na pijaci, da svi dođu pod „jedan krov“ te da se čuje i vidi kako oni to rade i da se taj njihov kvalitet ponudi široj masi kupaca.

Prva Hercegovačka kuća (Herzeg house) u Trebinju otvorena je 20.07.2017. godine. Svi proizvodi, koje lokalni poljoprivrednici proizvode, se brendiraju pod imenom “Herzeg house”, koje zdravstveno ispituju u J.U. “Institut za javno zdravstvo Republike Srpske”.

Otvaranje prve “Hercegovačke kuće” van Trebinja upriličeno je u Banja Luci 22.04.2019. godine.

Na samom početku Hercegovačka kuća brojila je tek dvadesetak proizvođača, dok ih danas, manje od dvije godine od osnutka, broje devedesetak.

U narednom periodu je planirano otvaranje Hercegovačke kuće u Beogradu i Istočnom Sarajevu.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!