Započeto

Otklanjanje izazova s kojim se susreće dijaspora

Partije: SDP | Oblasti: Spoljna politika

Mapirati i otkloniti izazove s kojim se dijaspora susreće u odnosu s institucijama.

Izvor: Izborni program SDP BiH

Ambasadorica BiH u Češkoj Republici Martina Mlinarević je 17.1.2023. godine u Pragu sa šefom Odsjeka za međunarodno pravo Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike razmijenila instrumente ratifikacije Ugovora o socijalnom osiguranju potpisanom između naše zemlje i Češke Republike.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković 26.9. 2023. godine sastao se Vašingtonu , sa predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore, kojom prilikom je predložena bolja komunikacija sa predstavnicima vlasti u BiH, institucionalna podrška u organiziranju dijaspore u SAD-u.

Na 16. vanrednoj telefonskoj sjednici održanoj 10.11.2023. godine Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o upravljanju između Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova za građevinarstvo i domovinu a cilj projekta, čija je vrijednost 1.162.940,00 eura,  je dovršetak uspostave funkcionalnog, transparentnog i održivog sistema prihvata i integracije bh. državljana koji se vraćaju u BiH ро osnovu sporazuma о readmisiji.

Na sjednici održanoj 27.11.2023. godine, Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku kojom odobrava zaključivanje navedenog Sporazuma. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!