Nije započeto

Osmisliti i obogatiti i ljetnu turističku ponudu na planinama

Partije: SDP BiH | Oblasti: Ekonomija

Olimpijske planine kao i ostali planinski masivi u Bosni i Hercegovini, sa svojom ljepotom i reputacijom, idealne su za razvoj planinskog turizma. Pored tradicionalne ponude zimskih sportova, osmisliti će se obogatiti i ljetnu turističku ponudu na planinama, po uzoru na djelovanje kadrova SDP-a u ovoj oblasti u Kantonu Sarajevo.

Izvor: Izborni program SDP BiH

Ministrica okoliša i turizma FBiH Nasiha Pozder sastala se 2.6.2023. sa predstavnicima TUI (Touristik Union International) Group – njemačke kompanije za odmor, putovanja i turizam, i direktorom ZOI 84 g. Jasminom Mehićem, kako bi se pobliže upoznala sa projektom razvoja Bjelašnice kao atraktivne turističke destinacije za tržište Velike Britanije. Ovaj projekat pokrenut je sa ciljem da u narednoj ski sezoni dovede između tri i četiri hiljade gostiju koji bi se zadržali minimalno sedam dana na Bjelašnici a u Sarajevo bi doputovali direktnim letom iz Londona. 

Ipak, tokom prvih 100 dana rada Vlade FBiH nisu zabilježene značajnije aktivnosti u cilju realizacije datog obećanja.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!