Započeto

Osiguranje poštivanja Zakona o saobraćaju

Opštine: Travnik

U saradnji sa saobraćajnom policijom MUP-a Travnik osigurati poštivanje Zakona o saobraćaju, posebno u segmentu nepropisnog parkiranja, aktiviranje komunalnih redara opremljenih adekvatnom opremom (blokatorima točkova i sl.), čime bi se punio budžet, a građani primorali na poštivanje zakonske regulative iz ove oblasti.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na ispunjenju datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Sredinom jula 2022.godine imenovan je Savjet za bezbjednost saobraćaja Općine Travnik, čiji je zadatak predlaganje novih mjera sigurnosti i kontinuirano praćenje stanja u ovoj oblasti.

Par dana kasnije, iz Općinske uprave izvijestili su da je nakon provedenog postupka javne nabavke Općina Travnik, u saradnji sa Policijskom stanicom Travnik i predstavnicima MUP-a SBK/KSB, definisala osam kritičnih tačaka na kojima će biti instaliran video nadzor i isti će biti ustupljen Policijskoj stanici na korištenje i upravljanje.

Načelnik Kenan Dautović predao je 9. septembra 2022. godine komandiru PS Travnik Draganu Škulju na upravljanje sistem videonadzora koji je nabavila Općina Travnik u cilju povećanja bezbjednosti građana i saobraćaja. Kako je naveo Dautović, Općina Travnik izvršila je nabavku osam Hikvisone kamera sa kompletnom instalacijom, električnim napajanjem i internetom, rezolucije 8mpx Darkfighter (snimanje u punoj HD rezoluciji dan/noć). Lokacije na kojima je postavljen video nadzor identifikovali su zajedno Općina Travnik i Policijska stanica Travnik, te su iste postavljene u užem gradskom jezgru.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!