Nije započeto

Osiguranje podrške iz općinske nadležnosti korištenju alternativnih izvora energije

Opštine: Travnik

Realiziranje širokog spektra aktivnosti iz oblasti ekološke sigurnosti kao što su: -Osiguravati svaku vrstu podrške iz općinske nadležnosti korištenju alternativnih izvora energije (solarna, vjetroenergija i sl.).

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata nisu zabilježene značajnije aktivnosti na ispunjenju datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Na sjednici održanoj 30.3.2023. godine, Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke, projekt Vjetroelektrana “Vlašić”, s Osnovama za zaključivanje ugovora. 

Kako se navodi u saopćenju Vijeća ministara, riječ je o projektu izgradnje VE “Vlašić”, čiju će realizaciju sufinansirati Evropska investicijska banka kreditom u iznosu od 36 miliona eura, s rokom otplate od 20 godina, uključujući četiri godine grejs perioda. 

Projekt predviđa isporuku, instalaciju i puštanje u pogon vjetroagregata instalirane snage do 50 MW, izgradnju temelja, isporuku i ugradnju električne opreme i transformatora za vjetroagregate i tornjeve, izgradnju podstanice visokog napona, izgradnju pristupnih puteva, kablovskih tranšea, montažnog prostora i platformi za dizalice te različite konsultantske usluge.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!