Započeto

Organska certifikacija vlastite proizvodnje

Opštine: Travnik

Omogućavanje i uključivanje korisnika u proces organske certifikacije vlastite proizvodnje.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Kako su za Istinomjer potvrdili iz Općine Travnik, na području općine Travnik postoji jedan certificirani organski proizvođač biljne proizvodnje.

Prema Izvještaju o izvršenju Budžeta Općine Travnik za period 1.1. do 31.12. 2021. godine, za sufinansiranje sajma organske hrane utrošeno je 4000 KM. 

Polovinom septembra 2022. godine, proizvođači organske hrane imali su priliku izložiti svoje proizvode na 15. Sajmu zdravlja mladih kroz organsku proizvodnju, koji je u Travniku organizovala Asocijacija organskih proizvođača SBK/KSB, uz podršku Općine Travnik.

Građani Travnika danas su imali priliku da kupe med, i proizvode od meda koji su ponudili proizvođači iz Travnika i okoline, kao i ljekovito bilje, te voće, povrće, i sokove. Pored ovoga, na Sajmu su se predstavili i proizvođači suvenira i drugih tradicionalnih proizvoda i proizvoda iz kućne radinosti.

Općina Travnik, 15.9.2022. 

U Budžetu Općine Travnik za 2023. godinu za sufinansiranje sajma organske hrane izdvojeno je 4.000 KM. 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!