Ispunjeno manjim dijelom

Organizovanje sajmova obrtništva, kućne radinosti i domaće zdrave hrane

Opštine: Tuzla

Organizovanje sajmova obrtništva, kućne radinosti i domaće zdrave hrane.

Obrazloženje

U toku mandata 2020-2022 obećanje je ispunjeno manjim dijelom.

Izvor: Izborni program Gradske organizacije SDP BiH Tuzla za Lokalne izbore u BiH 2020. godine

Kako je navedeno iz gradske uprave, podrškom NVO u oblasti poduzetništa i poljoprivrede na projektnoj osnovi podržaju se sajamske i druge promotivne aktivnosti u funkciji promocije domaće proizvodnje hrane, zdrave hrane i obrtništva, kao i unapređenja proizvodnje i prodaje. 

U Budžetu Grada Tuzla za 2021. godinu planiran je Grant organizacijama iz oblasti poljoprivredne proizvodnje u iznosu od 23.000 KM. Javni poziv po ovom osnovu objavljen je u julu 2021. godine, dok rezultati ovog poziva nisu objavljeni.


Iz Budžeta Grada Tuzle, putem službe za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, realizovan je program raspodjele sredstava na ime podrške projekata neprofitnih organizacija iz oblasti poduzetnitva i poljoprivrede po LOD metodologiji.

U 2022. godini, za podršku projekata iz oblasti poduzetništva dodijeljena su sredstva u iznosu od 30.000,00 KM, putem javnog poziva, za podršku 8 projekata neprofitnih organizacija. Fokus podržanih projekata je promocija i razvoj poduzetništva i turizma. 

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!