Djelimično ispunjeno

Organizovani turizam kao pomoć porodici

Opštine: Trebinje

Mnoge kuće imaju višak prostora, i mnogi stanovi su prazni, a sve to može biti dodatan turistički potencijal. Turizam, kada bude na zdravim nogama, može pomoći i poljoprivredi i stočarstvu i vinarstvu i crkvi i gradu i svakom pojedicu. Parola u ovoj oblasti je: Organizovan turizam je pomoć porodici”.”

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Mirka Ćurića ciljevi datog obećanja su djelimično ostvareni.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Osnovana “Herzeg house”, koja trenutno ima 100 kooperanata, koji se bave proizvodnjom domaće hrane, vina i kozmetike.

Sama ideja o osnivanju potekla je od tadašnjeg gradonačelnika Trebinja, Luke Petrovića, koji je odlučio pomoći malim proizvođačima tradicionalne hrane koji su svoje proizvode do tada nudili na kućnom pragu ili na pijaci, da svi dođu pod „jedan krov“ te da se čuje i vidi kako oni to rade i da se taj njihov kvalitet ponudi široj masi kupaca.

Prva Hercegovačka kuća (Herzeg house) u Trebinju otvorena je 20.07.2017. godine. Svi proizvodi, koje lokalni poljoprivrednici proizvode, se brendiraju pod imenom “Herzeg house”, koje zdravstveno ispituju u J.U. “Institut za javno zdravstvo Republike Srpske”.

Otvaranje prve “Hercegovačke kuće” van Trebinja upriličeno je u Banja Luci 22.04.2019. godine.

Na samom početku Hercegovačka kuća brojila je tek dvadesetak proizvođača, dok ih danas, manje od dvije godine od osnutka, broje devedesetak.

U narednom periodu je planirano otvaranje Hercegovačke kuće u Beogradu i Istočnom Sarajevu.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!